Start herinrichting Haadwei Damwâld

Donderdag 6 april 2017 is de herinrichting van de Haadwei in Damwâld officieel gestart. Recent heeft de aanbesteding voor de herinrichting van Haadwei en omgeving plaatsgevonden. Aannemersbedrijf A. Faber b.v. uit Bolsward gaat het werk uitvoeren

 

Voorafgaand aan de start, is er een inloopbijeenkomst voor de dorpsbewoners georganiseerd. Wethouder Roelof Bos heeft ‘de schop’ overgedragen aan het aannemersbedrijf. 

 

De Haadwei in Damwâld (voormalige provinciale weg) wordt heringericht tot een dorpse straat. Door het maken van pleinen en andere aanpassingen wordt het doorgaande karakter van de Haadwei onderbroken. Inwoners en ondernemers zijn nauw betrokken bij de planvorming. Naar verwachting zal de herinrichting eind dit jaar worden opgeleverd.

 

De herinrichting van de Haadwei is onderdeel van het project Kansen in Kernen (KiK). Provincie en gemeenten Dantumadiel en Tytsjerksteradiel verbeteren de leefbaarheid in Damwâld, De Falom, Feanwâlden, Hurdegaryp, Burgum en Garyp. Nu de Centrale As in gebruik is genomen komt er immers veel minder doorgaand verkeer door deze dorpen.